26 Kasım 2010 Cuma

MARSHMELLOWLU ŞEKER HAMURU TARİFİNDEN KURABİYE



Uzun zamandan beri şeker hamuru yapmak istiyorum...pek çok tarif inceledim ama biraz profesyonel malzemeler (glikoz şurubu vb.gibi)temin etmek gerekiyor...Bense her zaman pratiklikten ve bulunabilirlikten yanayım...Elimin altındaki malzemeyle herzaman dilediğimi yapabilmeliyim...Ve sonunda benim için pratik gelen bir tarife ulaştım ve hemen sıvadım kollarımı...İnşallah sizlerde beğenirsiniz...

KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER :

- 150 gr. tereyağı
- 250 gr. un (2 su bardağı)
- 150 gr. şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI :

Malzemelerin tamamını bir kaba boşaltıp hafif sertçe bir hamur olana kadar yoğutuyorsunuz. 15-20 dk. kadar buzdolabında beklettikten sonra bisküvi inceliğinde açıyorsunuz. Dilediğiniz kalıplarla kesip yağlı kağıdın üzerine diziyorsunuz.180 C fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.(Çok kızarmasını beklemeyin yoksa soğuduktan sonra çok sertleşiyor.hafif üstü pembeleşince fırından çıkarın)

Tek püf noktası iyice soğuyana kadar dokunmamak gerekiyor.Gerçekten kolay ve kıtır kıtır bir tarif
Bu tarife çikolata damlalarıda yakışıyor.Eşim öylesini daha çok beğendi. Tercih sizin.


MARSHMELLOWLU ŞEKER HAMURU

MALZEMELER :

- 1 paket haribo marshmellow.(Beyazından veya karışık renkli paketlerden alınabilir.Beyazından alacaksanız gıda boyalarıyla renklendirebilirsiniz.Ben bu tarifimde beyaz ve pembe renkli marshmellow olan paketi kullandım renkte kendiliğinden toz pembe çıktı)
- 2 yemek kaşığı su
- Yaklaşık yarım kilo pudra şekeri

HAZIRLANIŞI :

Marshmellowları benmari usulü veya eğer evde varsa mikrodalga ile iyice eritin.(mikrodalga ile 1 dk. yetiyor.Ama yinede gözünüz üzerinde olsun.) 2 kaşık suyu ve bir miktar pudra şekerini ekleyerek karıştırın. Epey yapış yapış bir hamur oluyor. Yavaş yavaş pudra şekeri ilave etmeye devam edin. Yumuşakça ama yapışmayan bir hamur olana kadar devam edin.Daha sonra dilediğiniz gıda boyasıdan çok az ekleyerek renklendirin. Açmak bazen zor olabiliyor. Pudra şekeri kullanmanızı tavsiye ederim. Birde açarken altınada biraz pudra şekeri serperseniz kalıpla kestiğiniz şekerin tezgaha yapışmasını önlersiniz.Şeker hamurun kurabiyeye, keke veya birbirine yapıştırılması içinde sulandırılmış bal kullanabilirsiniz..Kolay gelsin :))

AFİYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder